Tankönyvrendelés tájékoztató szülőknek

Közzétéve

Tisztelt Szülők!

A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) a tankönyvellátás hatékony lebonyolításának biztosítására internetes rendelési felületet alkalmaz, melyen keresztül az iskolák minden tanév kezdete előtt megrendelik az aktuális tanévre vonatkozó tankönyveket. A rendelés diákonként történik, mely rendeléseket a KELLO összesíti, megrendeli a tankönyvek kiadóitól, majd ezt követően leszállítja az iskolákba, ahol a tankönyveket egyedi menetrend alapján kiosztják a szülőknek/diákoknak.  Az intézményt váltó diákok számára, illetve egyéb esetekben is (pl.: elvesztett, megsérült tankönyvek) az iskolák év közben is tudnak a KELLO-tól tankönyveket rendelni, mely rendeléseket a KELLO egyedileg teljesíti.

A 2017/2018. évi tankönyvrendelésben a következő változások lesznek:

  • az általános iskolák 1-5. osztályában minden diák térítésmentesen kapja a tankönyvet,
  • a szülői ügyfélkapun keresztül, az alap és pótrendelésben rendelt tankönyvek mellett, az évközi rendelés tankönyveinek értéke is befizethető online bankkártyás fizetéssel (ingyenes tankönyvellátásra nem jogosult diákok esetén),
  • a szülői felületen a „Tájékoztató szülők részére” menüpontban elérhetővé tesszük a 2017/2018-as tanév, szülők részére összeállított tájékoztatóját.

A szuloifelulet.kello.hu weboldalunkon az alábbi funkciók elérhetőek:

  1. A szülő megtekintheti, és jóváhagyását, illetve módosítási kéréseit jelezheti a Tankönyvfelelős részére:
    • gyermeke(i) tankönyvrendelésével kapcsolatban (ingyenes tankönyvellátásra nem jogosult diákok esetén),
    • gyermeke(i) iskola által nyilvántartott személyes adataival kapcsolatban (ez a funkció adatvédelmi okokból regisztrációhoz kötött).
  2. Hagyományos, csekkes fizetési mód mellett, lehetőséget nyújtunk az online fizetési mód választására (bankkártyás fizetés), valamint a számla elektronikus formátumban (PDF) történő letöltésére. A szülői felületen keresztül a „nem kérek csekket” opció választása esetén nem küldünk külön nyomtatott számlát és csekket (akik online bankkártyával, vagy utalással kívánnak fizetni).
  3. A szülői felületen az Önök által jelzett módosítási igényekről, az iskola értesítést kap. A szülő módosítási kéréseinek elfogadása, végrehajtása mindaddig nem jelent tényleges adatváltozást, ameddig az erre jogosult személy (pedagógus, iskolai tankönyvfelelős) azt át nem vezeti a tankönyvrendelési felületen. A tankönyvek online bankkártyás vagy átutalásos befizetését és a tranzakció feldolgozását követően az iskola elektronikus visszajelzést kap a befizetés megtörténtéről.

A Szülői ügyfélkapu a KELLO részéről egy kényelmi szolgáltatás, ezért az iskola dönthet úgy is, hogy a korábbi évek gyakorlatát követve írásban is kéri a szülőket a felületen már jelzett igények rögzítésére.

A felülethez a felhasználói kézikönyvet a Súgó menüpontban találják meg.  

Ügyfélszolgálat:
Telefonszám: +36 1 237 6900
E-mail cím: ugyfelszolgalat@kello.hu
A Könyvtárellátó levelezési címe: 1391 Budapest Pf.: 204.

Együttműködésüket megköszönve, Könyvtárellátó Nonprofit Kft.