Tájékoztatás az oktatási formáról

Közzétéve

Tisztelt Szülők!

A koronavírussal összefüggő veszélyhelyzet miatt 2020. március 16-tól kezdődően egy új oktatási forma kerül bevezetésre, tantermen kívüli digitális munkarend néven.

Az elkövetkezendő időszakban az iskola tanulói nem látogathatják az iskolai foglalkozásokat, azok távoktatás formájában valósulnak meg. Az új helyzetben a pedagógusok személyes találkozás nélkül fogják feladataikat ellátni. Igyekszünk minél egyszerűbb, család- és gyerekbarát megoldást találni. Ennek részleteiről folyamatosan tájékoztatást adunk.

Megkérek mindenkit, hogy gyermekét lehetőség szerint tartsa otthon, kerülje a nagyobb közösségeket. A diákok egymással is csak digitális úton tartsanak kapcsolatot! Ne hagyjuk gyermekeinket hosszabb ideig felügyelet nélkül, kövessük nyomon folyamatosan napi tevékenységüket! Ne adjunk teret és lehetőséget a csoportosulásra!

Azon családok esetében, akik semmilyen módon nem tudják megoldani gyermekük otthoni felügyeletét, kiscsoportos felügyeletet biztosítunk 8 és 16 óra között. Arra kérek azonban mindenkit, hogy ezzel a lehetőséggel valóban csak végső esetben éljenek. Egyrészt a felügyeletet tartó pedagógusnak őket is, és az otthon maradókat is tanítania kell.  Másrészt rendkívül fontos, hogy kerüljük a tanulók közösségi érintkezését. Mindannyiunk érdeke, hogy a veszélyhelyzet mielőbb véget érjen. 

Kérem, felügyelet iránti igényüket mielőbb jelezzék gyermekük osztályfőnökénél, hogy minél jobban fel tudjunk készülni.

Folyamatosan kísérjék figyelemmel iskolánk honlapját, Facebook oldalát, KRÉTA üzeneteit. Itt adunk tájékoztatást az újabb tudnivalókról.

Az új oktatási forma valamennyiünk – gyermek, szülő, pedagógus – számára nagy kihívást jelent, így mindenkitől türelmet és megértést kérek.

Némedi Csaba
intézményvezető-helyettes


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.