Meseösvény

A Magyar Népmese Napja alkalmából közös munka keretében valósult meg idén újra a Meseösvény nevet viselő akadálypálya, melyet az általános iskola alsó tagozatos osztályai, illetve az óvoda 4 csoportja is teljesített. A közel 120 gyermeket megörvendeztető esemény a Pilisjászfalui Somvirág Óvoda, a Pilisjászfalui Dózsa György Általános Iskola, Pilisjászfalu Község Önkormányzata és a Könyvtári, Információs és Közösségi Hely szervezésében játszódott le.

Csuháné Harazin Judit erre az alkalomra írt egy mesét, ami kicsiny településünkre igazított. A mese szerint a király fia megbetegedett és egyik boszorkány és kuruzsló sem volt képes meggyógyítani. Azonban élt a királyságban egy 100 éves vénember, aki ismert egy különleges gyógyfőzetet, amellyel talán megmenthető a trónörökös élete. Ehhez a főzethez 8 különleges gyógynövényre volt szükség, melyet a királyság legvitézebb ifjai és leányai tudtak csak összegyűjteni. Vándor útjuk során számos kalanddal találkoztak. Fára másztak a hársfavirág megszerzéséért, a csipkebogyót egy sötét üreg mélyén kellett megtalálniuk, a kamilláért egy bűzös mocsáron kellett átkelniük. A levendula megszerzésért a fejüket kellett használniuk, a citromfűért só-liszt gyurmázniuk kellett, a csalán begyűjtéséért pedig meg kellett küzdeniük annak csípősségével. A cickafarkért óvatosan kellett egyensúlyozniuk, a pitypangért pedig egy puzzle-t kellett kirakniuk.

A növények összegyűjtése után a főzet elkészült és a királyfi meggyógyult mindenki nagy örömére. A királyi pár mindenkit gazdagon megjutalmazott, és a továbbiakban boldogan éltek míg meg nem haltak.

Köszönjük szépen minden résztvevő pedagógus és kísérő segítségét a program lebonyolításában!

Köszönjük Judit mamának a tarisznyák elkészítését. ( Jumava-Judit mama varrományai)

Külön köszönet Harazin Juditnak a mese megírásáért,

Prukker Erikának és Bogár Katalinnak a  szervezésért.

Ne feledjétek!

Minden jó, ha jó a vége!

Köszönjük, hogy ezt a napot velünk töltöttétek!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.