Fenntarthatósági témahét

Ezen a héten hétfőn cseresznyefát ültettünk a kiskertünkbe, ahol már bújik a borsó, hagyma, retek, saláta. Úgy tűnik megmaradnak a málnatövek is, melyeket most tavasszal kaptunk egy felajánlásból. Néhány osztályunk előadáson vett részt Óbudán, ahol a víztisztasággal a víz élővilágával ismerkedhettek meg.

Az országos Fenntarthatósági Témahét keretében április 26-án az óbudai Mocsáros-dűlőbe kirándultak az iskola második, negyedik és ötödik osztályos tanulói, összesen 38 diák. Az Aquincum-Mocsáros Egyesület pihenőparkjában Mészáros Ádám hidrobiológus a bevezető előadást két részben adta elő a nagy létszámra tekintettel. Lelkesen, szenvedéllyel mesélt, jó hangosan, élő rovarokat mutatott, nagyon lekötötte a gyerekeket. Tökéletesen evezett a természetismereti és természetvédelmi vizeken, jól kérdezett, jól irányította mindhárom osztályt. Kíváncsi gyerekek figyelték minden szavát,  megismertük, megkedveltük Vízipókot és barátait általa.

Az előadás után kimentünk szűrőkkel, hálókkal a rétre, a Schaffer-árokhoz, találtunk tányércsigát, vízi skorpiót, szitakötő lárvákat, láttunk ritka, védett pettyes gőtét, kecskebékát. A patakban számtalan vízi növény is lakik és már a lepkék is szép számban megjelentek a réten.

A kerti komposztálás részleteiről és előnyeiről már az iskolában beszélgettünk, az AME parkjában a gyakorlatot is láthattuk. A nagy parkban két lerakat is található, hasonlót fogunk mi is működtetni az iskolakertben.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.