Vesd bele magad! 2015-ben is!

vbmIskolánk idén is részt vesz a Vesd bele magad! programban, aminek keretében a gyerekek vetőmagot kapnak, hogy azt otthon, a saját kertjükben elvessék, gondozzák, majd a terméket a család felhasználja, elfogyassza.
A kiválasztott termékek (paradicsom, paprika, zöldborsó, petrezselyem, estike virág) a gyerekek számára is könnyen felnevelhetőek, nem kényesek. Minden részt vevő gyermek és annak családja is a programon keresztül gazdálkodóvá válhat, átélheti a termelés, az élelmiszer-előállítás csodáját és felelősségét.
A jelentkezők vállalják, hogy elültetik a kapott magokat, gondozzák és tapasztalataikról beszámolnak az iskolában.
A http://vesdbelemagad.hu weboldalon a kiosztott növények termesztéséhez kapcsolódóan a gyerekek számára érthető módon leírásra kerülnek a fontos szakmai információk. Itt az oldal folyamatosan frissül, ahogyan megyünk előre az időben, ahogyan a növények fejlődnek, mindig kiegészül az aktuális tudni valókkal.
A weboldalon keresztül lehet kérdezni szakembertől, aki segít, ha a termesztéshez kapcsolódó problémákkal találkoznak a gyerekek.
A résztvevő iskolák, osztályok számára versenyt is hirdetnek. Ennek feltétele, hogy márciustól szeptemberig minden hónapban küldjenek beszámolókat a termesztésről, az alapanyag felhasználásról. Akik ezt teljesítik, részt vesznek egy sorsoláson és nyerhetnek egy 3 napos osztálykirándulást. Az osztálykirándulás keretében megismerkedhetnek egy-egy fiatal gazda tevékenységével, a helyi élelmiszer feldolgozással, valamint a program részeként lehetőségük lesz lovagolni, traktorozni, kocsikázni a sok más érdekes program mellett.
További információk a http://vesdbelemagad.hu oldalon olvasható

A programra jelentkezéseket február 13-ig várjuk az iskolai üzenőben vagy a proone80@gmail.com emailcímen!