Tankönyvrendelés tájékoztató a KELLO-tól

Tisztelt Szülők!

A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) a tankönyvellátás hatékony lebonyolításának biztosítására internetes rendelési felületet alkalmaz, melyen keresztül az iskolák minden tanév kezdete előtt megrendelik az aktuális tanévre vonatkozó tankönyveket. A rendelés diákonként történik, mely rendeléseket a KELLO összesíti, megrendeli a tankönyvek kiadóitól, majd ezt követően leszállítja az iskolákba, ahol a tankönyveket egyedi menetrend alapján kiosztják a szülőknek/diákoknak. Az intézményt váltó diákok számára, illetve egyéb esetekben is (pl.: elvesztett, megsérült tankönyvek) az iskolák év közben is tudnak a KELLO-tól tankönyveket rendelni, mely rendeléseket a KELLO egyedileg teljesíti.

A 2016/2017-es tanév tankönyvrendelésében az eddigiekhez képest a következő változások lesznek:

  • az általános iskolák 1-2-3-4 osztályában minden diák térítésmentesen kapja a tankönyvet,
  • 2016. április 15-től elérhetővé válik a „Szülői felület”, melynek segítségével kényelmi szolgáltatásként szeretnénk az Önökre és az iskolákra háruló feladatokat megkönnyíteni. A 2016-os év bevezető év, melynek tapasztalatait beépítjük a működésbe. Célunk, hogy a szolgáltatás érzékelhető segítséget nyújtson az azt használóknak. A „Szülői felület” használata nem kötelező.

A szuloifelulet.kello.hu weboldalunkon az alábbi funkciók lesznek elérhetőek:

1.  A szülő megtekintheti és jóváhagyását, illetve módosítási kéréseit jelezheti a Tankönyvfelelős részére:

  • gyermeke(i) tankönyvrendelésével,
  • gyermeke(i) iskola által nyilvántartott személyes adataival (ez a funkció adatvédelmi okokból regisztrációhoz kötött) kapcsolatban.

2.  A fizetős státuszú gyermekek szülei részére az eddigi csekkes fizetési mód mellett, lehetőséget nyújtunk elektronikusan letölthető számla igénylésére és más fizetési módok választására (utalás, bankkártyás fizetés). Azon fizetős tanulók részére, akiknek a szülői felületen megtörtént a tankönyv árának online befizetése és a számla elektronikus letöltése, nem küldünk külön nyomtatott számlát. A rendelési felületen a fizetés ténye látható lesz a tankönyvfelelős számára.

3.  A szülői felületen az Önök által jelzett módosítási igényekről az iskola értesítést kap. A módosítási kérések elfogadása, végrehajtása – a szülő módosítási szándéka – mindaddig nem jelent tényleges adatváltozást, amíg a jogosult tankönyvfelelős azt át nem vezeti.

A KELLO részéről ez egy kényelmi szolgáltatás, ezért az iskola dönthet úgy is, hogy a korábbi évek gyakorlatát követve írásban is kéri a szülőket a felületen már jelzett igények rögzítésére.

A későbbiekben, egy a felület használatát bemutató anyagot is elhelyezünk oldalunkon.

A 2016/2017-es tanév szülőket és diákokat érintő, tankönyvrendeléssel, szállítással, visszáruzással és számlázással kapcsolatos legfontosabb tudnivalói:

Rendelés:
Az iskolák 2016. április 30-ig adják le alaprendeléseiket, június 30-ig pedig indokolt esetben módosítással élhetnek.

Tankönyvek átvétele:
2016. augusztus végéig kapják meg az iskolák a megrendelt tankönyveket. Az átadás idejéről és rendjéről az adott intézmény fogja tájékoztatni a szülőket.

Számlázás, fizetés:
A fizetős diákok esetében a leszállított könyvek alapján számla készül, melyet a szülők az iskolától kapnak kézhez a tankönyvekkel együtt, egy egyszerűsített átadás/átvételi bizonylat kíséretében. A számla alsó, perforált részén találják a befizetéshez szükséges csekket. Kérjük, hogy a befizetést követően a feladóvevényt őrizzék meg. A postai befizetés mellett, választhatják az on-line fizetési lehetőséget is. Ez esetben a számlát is on-line tölthetik le.

Befizetési határidő: 2016. szeptember 15.

Befizetés módjai:

  • személyesen készpénzzel, iskolakezdési utalvánnyal,  illetve bankkártyával a kijelölt postahivatalokban, valamint készpénzzel és bankkártyával az összes postahivatalban fizethetnek (A postahelyekről itt tájékozódhat), 
  • iskolakezdési utalvány: a kijelölt postahivatalokban (utalványok elfogadásáról itt tájékozódhat),
  • banki átutalás: a KELLO 64400068-30107825-11100049 számú számlájára. Banki átutalás esetén a közleményben mindenkor szerepelnie kell a tanuló nevének és 11 jegyű oktatási azonosítójának,
  • a szuloifelulet.kello.hu weboldalunkon keresztül bankkártyás fizetés (Mastercard, Maestro, Visa) egy regisztrációt követően lehetséges.

Ha gyermeke iskolát vált: 

  • Térítésmentes diákok esetében az iskolával egyeztetve kell a váltásból következő estlegesen a tankönyveket érintő teendőkről egyeztetni.
  • Fizetős diákok esetében, ha a leszállított és átvett tankönyvekre nincs szükség, a szülő 2016. szeptember 15-ig, saját költségén küldheti vissza a tankönyve(ke)t a KELLO részére. Visszaküldeni, csak hibátlan, adott évben rendelt, új könyveket lehet.
Visszaküldési cím: Könyvtárellátó Nonprofit Kft.    

                                   2225 Üllő, Zöldmező u. 3.

Jogosultsági státuszváltozás, illetve az ingyenességre jogosító határozatok leadásával kapcsolatban: a változás kezelésében, elfogadásában, illetve rendelési felületen történő rögzítésében a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. nem illetékes. Kérjük, ez ügyben az iskolával vegyék fel a kapcsolatot.

Lakcímváltozás: amennyiben a  szuloifelulet.kello.hu weboldalunkon keresztül kéri személyes adataikban történt változások rögzítését, amellett, hogy az iskola erről értesítést fog kapni, szükséges, hogy Önök is felvegyék a kapcsolatot az iskola tankönyvfelelősével.

Mi a teendő, ha nem tudja, vagy nem akarja az iskolán keresztül rendelni a tankönyveket?

Felhívjuk szíves figyelmüket a http://webshop.kello.hu/ oldalunkon található rendelési lehetőségre, melyet egy egyszerű regisztrációt követően érhetnek el. Ha az itt történő rendeléssel kapcsolatban segítségre van szükségük, kérjük, írjanak awebshoprendeles@kello.hu e-mail címre.  A webshop rendelési felületünkön a 2016/2017-es tanévre vonatkozó tankönyvek vásárlására május közepétől a raktárkészlet erejéig lesz lehetőség. 2016. augusztus elejétől az idén jegyzékre került tankönyvekkel együtt a tankönyvjegyzéken szereplő összes tankönyv elérhetővé válik.

Üdvözlettel,

Könyvtárellátó Nonprofit Kft.

Ügyfélszolgálat elérhetősége:
A KELLO Ügyfélszolgálatának központi telefonszáma: +36 1 237 6900

E-mail cím: ugyfelszolgalat@kello.hu
A Könyvtárellátó levelezési címe: 1391 Budapest Pf.: 2014.