Magyar kultúra napja

Közzétéve

Január 22-én megemlékeztünk a magyar kultúra napjáról. A tanulók rajzokat, verseket és plakátokat készítettek ennek alkalmából. Egy kiállítás keretében mutattuk be a pályamunkákat a „kisközönségnek”. Az osztályok közül az 1., 4., 5., 6. és 7. osztály készített plakátokat, amelyeken jeles
költők verseit illusztrálták. A 2. osztály régi magyar meséket idézett fel visszakalauzolva minket Frakk, Kukori és Kotkoda, Vízipók és Csodapók, Mézga család, valamint a népmesék világába.
Andorka Áron és Csuha András 1. osztályos, Kővári Adrienn és Breha Eleonóra 2. osztályos tanulók saját rajzaikkal is képviselték az alsó tagozatot, míg Földi Zsófia, Szántó Tünde 5. osztályos, Sétáló Sára 6.
osztályos és Mátyás Dávid 7. osztályos tanulók pedig a felső tagozat egyéni résztvevői voltak. A kiállításon szereplő „művészek” oklevelet kaptak, mindannyian Arany Ecset-díjban részesültek!
Csuha Janka egy saját költeménnyel ajándékozta meg a kiállítást, amelyben kis falunkat dicsőíti, pályaművéért oklevélben, Arany Toll-díjban részesült.
A nap eseménye volt még, hogy magyar és digitális kultúra órákon a felső tagozatosok egy kvízkérdésekből álló feladatsort oldottak meg játékos keretek között. A feladatok a magyar kultúra valamennyi témakörét érintették, szó volt a hungarikumokról, magyar feltalálókról, magyar elsőkről, sportról, művészetről, nyelvészetről, jeles magyar épületekről…stb.
Bízunk benne, hogy nem csak élményben, hanem tudásban is gazdagodtak tanulóink. Reméljük a későbbiekben egyre több „kis művészt” csatlakozik majd a programhoz, és iskolánkban szép hagyománnyá válik majd ez a január 22-ei megemlékezés.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.