Köszönet

Közzétéve

Kedves Gyerekek, Tisztelt Szülők!

A tavaszi szünet megkezdése előtt szeretném megköszönni mindenkinek, hogy a digitális oktatásra való átállásban mellettünk állt, együttműködött, segített.

Megemelem a kalapom azon diákok előtt, akik megértették, elfogadták, hogy az iskola falai helyett most otthon, a tanítónénik, tanárbácsik közvetlen, személyes segítsége nélkül kell boldogulniuk. Azok előtt, akik az online órákon részt vettek. Azok előtt, akik a kiadott tananyagok elé leültek, a sokszor nem egyszerű feladatokkal megküzdöttek. Kedves Gyerekek! Miattatok, értetek választottuk ezt a hivatást! Köszönjük, hogy ebben a nem kicsit különös helyzetben is teljesítitek feladataitokat, szorgalmatok, az iskola és tanáraitok iránt érzett szeretetek maradjon meg minél tovább!

Megemelem a kalapom azon szülők előtt, akik felelősen átérezve a veszélyhelyzet miatt kialakult állapotokat, most még inkább oda tették magukat a gyermekeik nevelése, tanulásban nyújtott támogatása terén. Tudom, magam is látom szülőként, mekkora változást hozott a családok életében, hogy nem az iskola falai között folyik, hanem az otthoni közegbe került át az oktatás-nevelés folyamatának egy – sokszor nem is olyan kicsi – része.  Ugyanúgy új kihívásokkal kell szembe néznetek, mint nekünk. Köszönettel tartozom azoknak, akik az átállás rögös útjait velünk, pedagógusokkal együtt taposták ki. Ma talán sokkal inkább egymásra utalt szülő és pedagógus, mint valaha. Köszönöm, hogy munkánkat támogatjátok, együttműködtök a gyermekek digitális oktatásában! Köszönöm a szülői visszajelzéseket is, mert azokból mi is tanulhatunk, formálhatjuk kitűzött céljainkat, finomíthatjuk módszereinket. Igyekeztünk és igyekezni is fogunk – amennyire a külső körülmények, szabályozások engedik -, hogy alkalmazkodjunk az otthoni körülményeitekhez. A tananyagok mennyiségét, a feladatok kiosztását az elmúlt időszakban próbáltuk úgy összehangolni, hogy ne terhelje túl a családokat, de mégis megfeleljen az elvárt tanulmányi követelményeknek.

Nem utolsó sorban megemelem kalapom pedagógus kollégáim előtt is, akik a digitális oktatás eddig számukra is ismeretlen útjaira léptek. Használtunk ugyan digitális anyagokat, beépítettük óráinkba és építettünk rá, de egy teljesen új iskolai élet indult el számunkra is. Köszönöm Nektek, hogy ebben az átállásban aktív, támogató partnerek vagytok! Tudom, mennyi időt, energiát emészt fel az anyagok elkészítése, a felkészülés – nem egyszer saját gyerekeinktől, családunktól. Örülök, hogy ilyen elhivatott pedagógusokból áll nevelőtestületünk!

A tavaszi szünet április 9-én kezdődik, és 15-től indul újra az oktatás, továbbra is digitális formában. Amire szeretném kérni a gyerekeket, szülőket, amire készüljenek: a szünet utáni hetekben – mivel kötelezettségeink e téren vannak – számonkérések várhatóak. Nem tudjuk még, meddig tart ez az állapot, de fel kell készülnünk, hogy a tanévet esetleg ebben a formában kell lezárnunk. Azért, hogy ezt megtehessük, a diákok munkáit, tudását, tanulmányokban történő előrehaladását értékelnünk kell. Megpróbálunk ebben is minél alkalmazkodóbbak és rugalmasak lenni. Azt azonban le kell szögeznem: az év végi érdemjegy megszerzéséhez megfelelő számú érdemjegynek kell születnie a tanév során. Amennyiben a tanév végére ez valakinél – remélem nem lesz ilyen! – nem sikerülne, akkor sajnos az adott tantárgyból vizsgáznia kell. Ez csak akkor kerülhető el, ha a pedagógusok által kiadott feladatok 30%-át teljesíti (visszaküldi).

Holnaptól mindannyian egy kis levegővételhez jutunk. Itt a tavaszi szünet! Arra kérek mindenkit, gyereket, szülőt és pedagógust, tegye félre az iskolát! Ezúttal otthon. Élvezzük ki a szép időt, hogy együtt lehetünk családunkkal és pihenjünk sokat. Mindenekelőtt pedig: vigyázzunk egészségünkre!

A kollégáim nevében is kívánok mindenkinek jó pihenést, feltöltődést a szünetre, valamint Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

Némedi Csaba
intézményvezető-helyettes


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.