Digitális munkarend

Közzétéve

Kedves Szülők!

Iskolánk vezetése és a nevelőtestület a tantermen kívüli digitális munkarend bevezetésével összefüggően ma a következő határozatot hozta:

Az oktatás minél eredményesebb, hatékonyabb működése érdekében a Google Tanterem (Google Classroom) szolgáltatást indítjuk be. Ehhez minden tanulónknak (kisebbek esetében szülőnek) szükséges egy Google-fiókkal rendelkeznie. Az osztályfőnökök ezért keresni fogják Önöket, hogy összegyűjtsük a már meglévő fiókokat, valamint ha szükséges, kérjék egy új fiók regisztrációját. Az egyes tantárgyak Kurzusok néven fognak megjelenni a Tanteremben. Minden pedagógusunk egy meghívó segítségével rendezi majd be ezt a virtuális tantermet, amelyet a diákok/szülők a fiókjukhoz kapcsolódó gmail-es levelezőrendszerben kapnak meg. A Kurzusokhoz csatlakozva mindenki láthatja majd, milyen tantárgyakból kap digitális tananyagot, feladatokat stb. A későbbiekben már csak a Google-fiókba való bejelentkezés után, egyszerűen be kell lépni a Tanterembe (classroom.google.com). Ezt viszont rendszeresen, naponta meg kell tenni. Ugyanúgy, mint iskolába járni.

Tudom, elsőre sokak számára egy idegen és ismeretlen világba csöppentünk. Arra kérek mindenkit, ne féljen tőlünk segítséget kérni, kérdést feltenni. Az új oktatási forma akkor fog jól és a gyermekek számára igazán hasznosan működni, ha pedagógus, diák és szülő a jelen helyzetben folyamatosan, rendszeresen kommunikál egymással. Igyekszünk mindenben segíteni és minél szélesebb körű támogatást nyújtani az otthoni tanuláshoz. Mi megértést és türelmet kérünk, hiszen számunkra is egy teljesen új helyzet a mostani, kihívásokkal teli. De állunk elébe!

Amíg a Google Tanterem rendszere nem indul be az osztályokban, addig kérem, folyamatosan figyeljék a KRÉTA rendszert, ahol kezdetben a tananyagok megküldésre kerülnek. Itt üzenetet küldhetnek pedagógusainknak, az iskola vezetőségének. Természetesen a szokásos kommunikációs csatornákon is rendelkezésre állunk.

Némedi Csaba
intézményvezető-helyettes


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.