Testnevelés alóli felmentések

Kedves Szülők!

A testnevelés órák alóli mentesítés jogszabályi háttere:
Az Nkt.27. § (11) bekezdése előírja, hogy a nappali rendszerű oktatásban, azokban az osztályokban, melyekben közismereti tantárgyak oktatása folyik, azokon a napokon, amelyeken közismereti vagy szakmai elméleti oktatás is folyik, meg kell szervezni a mindennapos testnevelést. A heti öt testnevelésóra megtartása kötelező, azonban az Nkt. 27.§ (11) bekezdése – az alábbi feltételek valamelyikének teljesülése esetén – lehetőséget ad heti két testnevelésóra kiváltására:
„a) a kerettanterv testnevelés tantárgyra vonatkozó rendelkezéseiben meghatározott
oktatásszervezési formákkal, műveltségterületi oktatással,
b) iskolai sportkörben való sportolással,
c) versenyszerűen sporttevékenységet folytató igazolt, egyesületi tagsággal rendelkező vagy amatőr sportolói sportszerződés alapján sportoló tanuló kérelme alapján a tanévre érvényes versenyengedélye és a sportszervezete által kiállított igazolás birtokában a sportszervezet keretei között szervezett edzéssel,
d) egyesületben legalább heti két óra sporttevékenységet folytató tanuló kérelme alapján – amennyiben délután szervezett testnevelés órával ütközik – a félévre érvényes, az egyesület által kiállított igazolással […].

A felmentéshez kérelem nyomtatványt az osztályfőnöktől kérhet a tanuló. A felmentési kérelmek beadásának határideje 2022. szeptember 12.

Iskolavezetés


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.